Search

KNTSLClub

VRIJE WERKPLAATS

Hou jij van knutselen? Kom dan op vrijdagmiddag naar de vrije werkplaats van basisschool de Holterenk. We gaan om 14.00 uur van start en tot 15:30 uur mag jij helemaal zelf weten wat je gaat maken. 

Het is de bedoeling dat je zelf kosteloos (rest)materiaal meebrengt van huis. Vrijwilligers van HLTN helpen je bij het creatieve proces en er zijn Klooikisten vol inspiratie. Doe je mee met de club?

Achtergrondinformatie

Steeds vaker kreeg HLTN de vraag “Is er een plek waar onze kinderen vrij kunnen knutselen?” En terecht! Want knutselen is niet alleen leuk, het is ook nog eens super gezond: 

Het stimuleert creativiteit
Knutselen moedigt kinderen aan om buiten de kaders te denken en hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen. Ze leren problemen op te lossen en nieuwe ideeën te verkennen.

Verbetert fijne motoriek
Knippen, plakken, schilderen en tekenen vereisen allemaal nauwkeurige handbewegingen, waardoor de fijne motoriek van kinderen wordt verbeterd en hun hand-oog coördinatie wordt versterkt.

Mentale gezondheid
Knutselen geeft kinderen de kans om zichzelf uit te drukken en hun gevoelens en gedachten te onderzoeken doormiddel van kunst. Het helpt ze hun eigen stem te vinden en dat vergroot het zelfvertrouwen.

Daarom is het goed dat er nu een plek is waar kinderen vrij kunnen werken aan hun eigen projecten en passies. Daar leren ze van elkaar en omdat we met restmateriaal werken, leren ze ook de waarde van hergebruik en duurzaamheid kennen.

Door creativiteit te stimuleren, investeren we in de toekomst van onze samenleving en zetten we de volgende generatie in hun kracht om de wereld een beetje mooier te maken. Doe jij ook mee?

We draaien volledig op vrijwilligers en donaties en daarom is de KNTSLClub helemaal gratis! Het mooie is, ook jij kan een bijdrage doen om ervoor te zorgen dat we open blijven. Bijvoorbeeld door het doneren van restmateriaal of oud gereedschap. Spullen waar kinderen nog prima mee kunnen ‘knooi’n en klooi’n’.

Ook een bijdrage leveren aan HLTN of de KNTSLClub? Laat het weten! Neem gerust contact op met Linda.

Datum

mei 24 2024
Expired!

Tijd

14:00 - 15:30

Locatie

De Holterenk
Dorsmolen 1, 7451 AW Holten