Yoga

Hatha-yoga en Yoga & Aplomb vormen de basis van de yoga die Antoinette Niese geeft. Deze worden gecombineerd met oefeningen uit verschillende disciplines, geïnspireerd door de vele bijscholingen die zij volgt.

Hatha-yoga is de klassieke, traditionele yoga en de basis van veel yogastijlen. ‘Ha’ betekent zon of mannelijke, actieve energie en ‘tha’ maan of vrouwelijke, passieve energie. Actieve houdingen worden afgewisseld met momenten van rust. Klassieke hatha-yoga-asana’s, ademoefeningen en meditatieve aandacht vormen een vloeiend geheel. Er ontstaat balans tussen lichaam en geest, wat leidt tot verstilling.

Yoga & Aplomb is een methode waarin de natuurlijke uitlijning van de wervelkolom en de manier waarop we ons bewegen, onze fysieke houding, centraal staat.
Er is veel aandacht voor stabiliteit van lichaam en geest, bewegen van binnenuit en ontspanning.

Stabiliteit van het hele lichaam, spierketens en romp (core-stability), waardoor bewegingen gecontroleerd en evenwichtig uitgevoerd worden. De oefeningen zijn subtiel en dragen bij tot het ontwikkelen van een goed lichaamsbewustzijn. Je fysieke houding verbetert, waardoor je je vitaler voelt en goed kan ontspannen.

Door te doen en te ervaren, worden spanningen losgelaten, krijg je nieuwe energie en kom je tot rust.

Wekelijks op woensdagochtend van 09.30 tot 10.30 uur
Kosten: €122,50-, bijdrage voor 14 lessen
Data: Start op 14 september
Docent: Antoinette Niese
Locatie: Kulturhus Holten

Voor meer informatie, neem dan contact op met ankeveltkamp@viaviewelzijn.nl

Datum

nov 30 2022

Tijd

09:30 - 10:30

Kosten

€113.75

Locatie

Kulturhus Holten
Smidsbelt 6, 7451 BL Holten