Search

Ondersteuning volwassenen en ouderen

Als je wat ouder wordt, kun je vaak extra hulp gebruiken. Dat kan niet altijd bij familie of vrienden. Daarom biedt ViaVie Welzijn o.a. hulp voor je administratie en ondersteuning om zelfstandig te wonen. En we brengen je, als je dat wilt, in contact met anderen. Voor praktische zaken, zoals het doen van boodschappen en samen eten tot het uitvoeren van een klus in woning.

Boodschappendienst

Je wilt graag zelf je boodschappen doen. Maar bent moeilijk ter been, de winkels zijn ver weg of je kunt je boodschappen niet meer zelf vervoeren. Dan is onze boodschappendienst een uitkomst. Samen met een vrijwilliger ga je naar de winkel en doe je je boodschappen. Hij of zij haalt je thuis op en brengt je ook weer netjes met de boodschappen thuis. Ook hulp bij het digitaal bestellen van de boodschappen is mogelijk.

Begeleidings/vervoersdienst

Heb je een afspraak bij bijvoorbeeld een arts in het ziekenhuis? Maar niemand die met je mee kan? Dan kunnen wij voor een vrijwilliger zorgen die jou met de eigen auto brengt en haalt. Wil je graag iemand mee voor een extra luisterend oor bij het bezoek aan de arts? Ook dan zijn onze vrijwilligers er voor je.

Computer thuis

Je hebt een computer thuis, maar bent wat onzeker over de beveiliging. Of je beschikt over onvoldoende kennis om bepaalde online zaken te regelen. Misschien heb je ooit een computercursus gevolgd maar vind je het lastig het geleerde in de praktijk te brengen? Laat het ons weten!

Telefooncirkel

Woon je alleen en laat je gezondheid te wensen over? Of heb je soms dagen waarop je geen mensen treft, maar word je ook (nog) niet dagelijks bezocht door de Thuiszorg? Je kunt je aanmelden voor de telefooncirkel voor een vast dagelijks controlemoment. Een vrijwilliger belt je dan dagelijks tussen 8.00 en 9.00 uur voor een kort gesprekje.

Klusjes in en om huis

Zit je omhoog met een klus maar weet je niet hoe je die moet uitvoeren? Ontbreekt het je aan mogelijkheden of geld om een professional in te schakelen? En heb je geen eigen netwerk van mensen die je kunnen helpen? Neem dan contact op met BuurtKlusKracht.

SOEK (Senioren op eigen kracht)

De gemeente nodigt iedereen die dit jaar 83 jaar wordt uit voor een gesprek bij hen thuis. Dan praten we over hoe je het ouder worden ervaart. En wat jij nodig hebt om het voor jou zo aangenaam mogelijk te maken. En misschien heb je tips voor andere senioren. Je gegevens worden anoniem verwerkt door de GGD.

Beweging (voor ouderen)

Blijven bewegen is belangrijk, op iedere leeftijd! Maar zeker als je wat ouder wordt. Daarom organiseert ViaVie Welzijn verschillende activiteiten, ook voor senioren. Check onze agenda!

Neem contact op met onze beweegcoach als je vragen of ideeën hebt op het gebied van beweging.

Hulp bij administratie

Heb je moeite om je eigen administratie goed bij te houden? En is er niemand in je omgeving die je hierbij kan helpen? Dan brengen wij je graag in contact met een van onze vrijwilligers..

Ouderenadviseur | sociaal adviseur

Wat het ook is, onze ouderenadviseurs – ook wel sociaal adviseur genoemd – staan voor je klaar. Zij luisteren, brengen je wensen in kaart en zoeken graag naar oplossingen. Je mag rekenen op begeleiding zo lang dat nodig is. En de hulp van de ouderenadviseur kost je niets.

Onze sociaal adviseurs en coaches

Franske
Veltkamp

Sociaal Adviseur
06 145 731 91

Ans
Detert

Sociaal Adviseur
06 450 803 83

Kristina
Odenhamn

Cultuurcoach
06 401 892 15

Ingrid
Schulting

Beweegcoach
06 174 829 57