Search

Gezonde lunch, gezonde jeugd: kook jij mee?

Hou jij van koken? Ben je gek met kinderen? En zoek jij leuk vrijwilligerswerk, maar past een langdurige verplichting niet in jouw schema? Dan hebben we de perfecte kans voor jou!

Voor de komende maanden februari, maart en april zoeken we enthousiaste mensen die op woensdagochtend willen helpen met het bereiden van een gezonde lunch voor een bijzonder doel. Groep 7 van een lokale school neemt deel aan een programma dat kinderen bewust maakt van gezonde voeding. Dat doen we in samenwerking met onze JOGG-regisseur Ingrid. Ze krijgen een gezonde lunch in het Noabershoes in Rijssen, en leren tegelijkertijd meer over gezonde voeding.

Wat houdt deze kookochtend in?
Om 9.30 uur ga je met je team naar de Voedselbank om te zien welke ingrediënten beschikbaar zijn. Elke week is anders, en het is een uitdaging om samen creatief te bedenken wat voor lekkers je kunt maken van de beschikbare producten. Vervolgens neem je deze ingrediënten mee naar het Noabershoes om een gezonde lunch te bereiden voor een klas van ongeveer 20 leerlingen.

Om 12.00 uur staat de lunch klaar voor de kinderen en hun leerkracht. Samen genieten ze van de maaltijd en na een half uur keren ze terug naar school. Na afloop help je met het opruimen. Voor je het weet is de ochtend voorbij!

Doe mee en maak samen met ons een positieve impact op deze kinderen! Je hoeft je dus niet voor lange tijd te binden. Een mooi afgebakend project van 3 maanden!

Wil je meer weten? Simone vertelt je er graag over. Neem dus gerust contact met haar op!