Search

Hulp bij kwijtscheldingen en belastingaangifte

Afgelopen maand is bij alle huishoudens in de gemeente Rijssen-Holten de aanslag Gemeentelijke Heffingen bezorgd. Als je een minimuminkomen hebt en geen vermogen, dan kom je misschien in aanmerking voor (gedeeltelijke) kwijtschelding.  Ook als je alléén een AOW-uitkering hebt en geen vermogen, kan het zinvol zijn om kwijtschelding aan te vragen.

Op de brief van de gemeente staat hoe je dit kunt aanvragen. Heb je hierbij hulp nodig? Meld je dan aan bij de Vrijwillige Thuisadministratie van ViaVie Welzijn. Zodra het kan, maken wij een afspraak met jou. Ook biedt de Thuisadministratie hulp bij de aanvraag kwijtschelding van het GBLT.

De hulp bij kwijtschelding wordt gratis aangeboden.

Particulieren met een laag inkomen die aangifte Inkomstenbelasting moeten doen, kunnen gebruik maken van onze speciale spreekuren. Deskundige vrijwilligers helpen je dan bij het invullen van de aangifte. Voor minima is deze hulp gratis.
Voor mensen die door omstandigheden niet naar een van onze kantoren kunnen komen, kan een afspraak thuis gemaakt worden.

Wil je je aanmelden, of wil je eerst wat meer informatie? Neem dan ’s ochtends tussen 9 en 12 uur telefonisch contact met ons op en vraag naar Aniek of Ans. Je kunt ons bereiken op 0548 36 27 55. Een mailtje sturen mag natuurlijk ook.