Search

NIEUW: KNTSELClub in Holten!

Vanaf vrijdag 12 april kunnen alle kinderen van groep 3 t/m groep 8 uit Holten en omstreken bijna elke vrijdagmiddag tot de zomervakantie, komen knutselen in de vrije werkplaats van basisschool de Holterenk. 

Het is de bedoeling dat de kinderen zelf kosteloos materiaal meebrengen van huis. Vrijwilligers van HLTN helpen ze bij het creatieve proces en moedigen ze aan hun eigen projecten te bedenken en uitvoeren. Ook hebben we Klooikisten vol inspiratie. Ze zijn gevuld met gedoneerd restmateriaal en gereedschappen. 

Steeds vaker kreeg HLTN de vraag “Is er een plek waar onze kinderen vrij kunnen knutselen?” En terecht! 

Want knutselen is niet alleen leuk, het is ook nog eens super gezond. 

Het stimuleert creativiteit: Knutselen moedigt kinderen aan om buiten de kaders te denken en hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen. Ze leren problemen op te lossen en nieuwe ideeën te verkennen.

Verbetert fijne motoriek: Knippen, plakken, schilderen en tekenen vereisen allemaal nauwkeurige handbewegingen, waardoor de fijne motoriek van kinderen wordt verbeterd en hun hand-oog coördinatie wordt versterkt.

Mentale gezondheid: Knutselen geeft kinderen de kans om zichzelf uit te drukken en hun gevoelens en gedachten te onderzoeken doormiddel van kunst. Het helpt ze hun eigen stem te vinden en dat vergroot het zelfvertrouwen.

Duurzaam: Door restmateriaal te gebruiken, leren kinderen de waarde van hergebruik en duurzaamheid kennen. Heb jij restmateriaal of oud gereedschap? Spullen waar kinderen nog prima mee kunnen klooi’n en knooi’n? Doneer ze dan! 

Creatief Lab HLTN is een project van ViaVie Welzijn. Door creativiteit te stimuleren, investeren we in de toekomst van onze samenleving en zetten we de volgende generatie in hun kracht om de wereld een beetje mooier te maken. Doe jij ook mee?

Voor meer informatie over de KNTSLClub en hoe er materiaal gedoneerd kan worden, kan er contact opgenomen worden met Linda Brandes: brandes@viaviewelzijn.nl of 06 53 34 39 86.

KNTSLClub is open op vrijdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur op 12/19/26 april, 17/24/31 mei, 14/21/28 juni, 05/12 juli. De kosten zijn gratis (neem zelf een beetje (rest)materiaal mee als je hebt), je hoeft je niet op te geven. Meer informatie is ook te vinden op www.hltn.nl