Zoeken

Rijssen-Holten doet mee aan campagne ‘Wij kiezen groente & fruit’

De Constantijnschool in Rijssen gaat voor een gezonde start en doet mee aan de campagne van JOGG Twente ‘Wij kiezen groente en fruit’. Op maandag 31 oktober heeft wethouder Ben Beens daarom het startsein gegeven voor deze actie door groente en fruit uit te delen op de school.

Wethouder Ben Beens: “Gezond eten en drinken is belangrijk omdat je dan meer energie hebt, je beter kunt concentreren en je voelt je ook nog eens fitter. Het is daarom belangrijk dat leerlingen op jonge leeftijd al gezonde gewoontes aanleren. De gemeente gaat daarom samenwerken met JOGG Twente, scholen en ouders om het eten van groente en fruit ‘gewoon’ te maken. ‘Wij kiezen voor Groente en Fruit’ is daar een onderdeel van.”

Gezonde (school)omgeving

Uit de Gezondheidsmonitor Jeugd en Kindermonitor van GGD Twente blijkt dat 47% van de kinderen in Twente dagelijks groente eet en 68% eet dagelijks fruit. We doen het dus al best goed, maar het kan beter. Daarom zet de gemeente samen met JOGG Twente zich in voor een gezonde (school)omgeving en ondersteunt scholen in deze campagne. “Met de campagne ‘Wij kiezen groente en fruit’ willen we ouders helpen met het maken van de gezonde keuze tijdens eetmomenten op school. Waarbij we met deze campagne focussen op de eerste pauze: het 10 uurtje”, aldus regiocoördinator JOGG Twente Tessa Huisjes.

JOGG Twente

Naast de aftrap van de campagne ‘Wij kiezen groente en fruit’ is ook de deelname van de gemeente Rijssen-Holten aan JOGG Twente bekendgemaakt. Ingrid Schulting van ViaVie Welzijn zal de rol van JOGG-regisseur in onze gemeente gaan vervullen.

Samen met 3 leerlingen heeft wethouder Ben Beens de plaquette onthuld waarmee de gemeente laat zien dat ze zich inzetten voor een gezonde jeugd en gezonde toekomst.

Meer weten?

Neem dan contact op met Ingrid via schulting@viaviewelzijn.nl of 06 174 829 57

Bron artikel: gemeente Rijssen-Holten