Zoeken

Wij zoeken SOEK-vrijwilligers

In onze gemeente krijgen alle senioren die dit jaar 83 worden een huisbezoek door het project SOEK: Senioren Op Eigen Kracht. Hier zoeken wij vrijwilligers voor!

Wat houdt het vrijwilligerswerk in?

Je gaat op huisbezoek bij zelfstandig wonende ouderen in Rijssen of Holten. Je voert prettig en informeel een gesprek. Doel van het gesprek is het tijdig opsporen en signaleren van mogelijke risico’s op het gebied van eenzaamheid, zelfredzaamheid en meedoen (maatschappelijke participatie). Belangrijk is dat de persoon centraal staat. Hoe is zijn/haar leven verlopen, welke dingen gaan goed en welke zaken worden als lastig ervaren of worden gemist. Maar, ook het wonen in de eigen buurt en de aanwezigheid van waardevolle contacten met buren of anderen in de nabijheid komt aan bod.

Naar aanleiding van het gesprek kijken wij wat deze persoon eventueel mist en zou wensen. Wij kunnen vanuit ViaVie Welzijn ondersteunen met bijvoorbeeld sociale activiteiten of onze diensten.

Wat zoeken wij?

Wij zoeken vrijwilligers die goed kunnen luisteren, beschikken over invoelend vermogen en respect. Belangrijk is echte belangstelling, aandacht kunnen tonen en vooral niet oordelend zijn. Je bent in staat om een prettig gesprek te voeren. Je gaat zorgvuldig om met vertrouwelijke informatie. Je geeft je eigen grenzen aan waar dit nodig is.

Wat mag je van ons verwachten?

Het bezoekwerk kost je tussen de 8 en 12 uur per maand. De tijd kun je zelf indelen door het zelf plannen van de huisbezoeken.

Je gaat via ons deelnemen aan scholingsbijeenkomsten waarin je leert hoe je een gesprek goed kunt voeren. Daarnaast organiseren we een paar keer per jaar contactmomenten met alle vrijwilligers die bij SOEK aan de slag zijn. Even met elkaar om tafel en ervaringen uitwisselen met je collega-vrijwilligers.

Daarnaast krijg je bij ons een vrijwilligersovereenkomst, zodat je onder andere als nodig, verzekerd bent via de gemeente Rijssen-Holten.

Ik wil meer weten!

Dat kan! Neem vrijblijvend contact op met Franske om meer te weten te komen over deze dankbare vacature.