Search

Ontmoeten & doen voor alle leeftijden

We zijn er, zoals gezegd, voor iedereen in Rijssen-Holten. Ongeacht je leeftijd of je afkomst. Voor o.a. kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen en vluchtelingen.

 

Al onze activiteiten zijn gericht op betrokkenheid bij elkaar en de maatschappij. We stimuleren dat mensen elkaar ontmoeten en helpen. En we bieden vanuit ViaVie Welzijn daar allerlei mogelijkheden voor. In grote en kleine groepen. Op sociaal en cultureel gebied.

BuurtKracht

BuurtKracht Rijssen-Holten verbindt mensen in buurten. Heb jij een idee waarmee je je buurt (nog) beter, sterker of meer verbonden maakt? Wij denken graag met je mee! En ondersteunen jou daar waar nodig, om je idee waar te maken. Denk aan bijvoorbeeld een buurt-moestuin, plaatsen van een buurt-bieb, een gezamenlijke opruimdag, etc. Meer over BuurtKracht.

Kinderstraat

Maak van jouw straat voor één dag een ‘Kinderstraat’! Op die dag is er geen doorgaand verkeer en kunnen kinderen ongestoord op straat spelen. ViaVie Welzijn helpt je graag aan sport- en spelmaterialen, zoals een sportmobiel, tennisrackets, skippyballen, etc. Bij BuurtKracht kan je de aanvraag indienen. We zijn benieuwd naar jullie ideeën!

Jeugd- en jongerenwerk

Voor jeugd en jongeren organiseren we tal van activiteiten. Ook voor jouw leeftijd en interesse is er iets bij!

Mensen met een beperking

Ook voor mensen met een beperking bieden we verschillende activiteiten. Bij ‘Swing & Dans’ en ‘meer bewegen op muziek’ is ons doel meer te bewegen stimuleren.

Volwassenen en ouderen

Blijven bewegen is belangrijk, op iedere leeftijd! Maar zeker als je wat ouder wordt. Daarom organiseert ViaVie Welzijn o.a. wandelgroepen, yoga en koersbal.

 

Maar ook ontmoeting is en blijft belangrijk. In een buurthuiskamer. Of samen eten. Samen creatief aan de slag.

In onze agenda vind je een overzicht van alle activiteiten die (deze week) te doen zijn. 

 

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze sociaal adviseurs/ouderenadviseurs,  cultuurcoach of beweegcoach. Zij denken graag met je mee!

Beweegmakelaar

Wil je meer bewegen? Of zou je eigenlijk meer móeten bewegen? Onze beweegmakelaar Joren denkt graag met je mee wat er kan! Denk aan sporten bij een vereniging. Of mee wandelen met een groep in jouw wijk. Meedoen met een fietsgroep. Er bestaat genoeg! Samen bekijken we wat jij wil. Wat jij kan. En vooral: wat jij leuk vindt!

 

Soms is het heel lastig om uit te zoeken wat je wil. Of om te kiezen uit alles wat er mogelijk is. Joren helpt je om te kijken wat er het beste bij jou past. En helpt je om ergens te beginnen.

Daarna spreken jullie nog een keer af, om te kijken of je op de goede plek zit. Heb je dan nog een beetje hulp nodig? Dan helpt hij je verder.

De hulp van de beweegmakelaar is gratis. En: voor iedereen die graag meer wil bewegen! Jong én oud. Wel zijn bijvoorbeeld de kosten van lid worden van een vereniging voor jezelf.

 

Je kan zelf contact opnemen met Joren voor een afspraak. Ook bijvoorbeeld de huisarts, de praktijkondersteuner of fysiotherapeut kan contact opnemen voor hulp en advies.

Ans
Detert

Sociaal adviseur
06 450 803 83

Franske
Veltkamp

Sociaal adviseur
06 145 731 91

Kristina
Odenhamn

Cultuurcoach
06 401 892 15

Joren
Meijer

Beweegcoach
06 411 085 31