Search

Red de Roefeldag!

Wij zoeken een nieuw Roefelcomité!

Al sinds jaar en dag wordt in Holten de jaarlijkse Roefeldag georganiseerd. Een dag waarop kinderen uit de groepen 5 t/m 8 een kijkje mogen nemen in de grote mensen wereld. Wat doen al die volwassenen nou eigenlijk heel de dag als ze zeggen dat ze werken bij de bakker, supermarkt, reclamebureau, staalfabriek, makelaar of fietsenmaker?

 

Met een deelname van gemiddeld 200 kinderen is de Roefeldag altijd favoriet. Het Holtense bedrijfsleven werkt ieder jaar weer heel graag mee om hun werk op een speelse en leerzame manier te laten zien aan de kinderen. Kortom, de Roefeldag is altijd wel een klein feestje om aan deel te nemen!

 

Maar, de Roefeldag kan alleen bestaan met de inzet van vrijwilligers! En die kunnen we op dit moment moeilijk vinden. Als we geen nieuwe vrijwilligers kunnen vinden, moeten we helaas met de Roefeldag stoppen…

 

Dus, vind jij de Roefeldag net zo belangrijk als wij? Meld je dan aan voor een vrijblijvende kennismaking! 

Wat zoeken we dan?

Mensen die het leuk vinden mee te werken aan de organisatie van de Roefeldag waarbij de kinderen een kijkje achter het Holtense bedrijfsleven mogen nemen. Een leerzame dag voor kinderen, een mooie kans voor bedrijven hun passie te delen!

Wat vragen we dan?

Een minimale inzet van 2 jaar, dus 2 keer de organisatie van de Roefeldag. 2 jaar, om zo continuïteit in de vrijwilligersgroep te kunnen garanderen. Langer mag uiteraard altijd 😉

Hoeveel tijd kost dat?

2 jaar klinkt lang, in de praktijk valt het mee. We beginnen meestal in oktober/november met een eerste gezamenlijke bijeenkomst, om de eerste stappen te gaan zetten. We werken in 2 onderdelen, en als het lukt, doen we dat ook in 2 groepen:

 

Werkgroep bedrijven: deze groep houdt zich van december t/m februari bezig met de werving van de bedrijven. In maart krijgen de deelnemende bedrijven een bevestiging.  Dit alles gaat digitaal via mail en aanmeldformulieren.

 

Werkgroep kinderen: deze groep houdt zich van februari t/m april bezig met de werving van de kinderen en de groepsindelingen. Kinderen melden zich via de website van ViaVie aan, en de werkgroep maakt vanuit een Excel bestand een indeling met de bedrijven.

 

Tussendoor plannen we enkele gezamenlijke bijeenkomsten voor de voortgang en om elkaar op de hoogte te houden. Natuurlijk ben je op de Roefeldag zelf aanwezig (laatste woensdag van april), en daarna plannen we nog 1 bijeenkomst voor een evaluatie.

Ja! Ik wil wel vrijblijvend kennismaken!

Daar worden we heel blij van! Patricia van Erven zal contact met je opnemen om eens kennis te maken en meer te vertellen over de organisatie. Daarna kunnen we bekijken of je je wil aansluiten bij het Roefelcomité.
Geef hieronder je gegevens door, en Patricia zal na 10 oktober contact met je opnemen voor een afspraak.