Roefeldag Holten

Al jarenlang organiseert ViaVie Welzijn de Roefeldag in Holten, waar altijd zo’n 200 kinderen aan mee doen. De afgelopen 3 jaar helaas niet, want Corona gooide roet in het eten. Maar: we mogen weer!

 

Wat is de Roefeldag?

Roefelen is een Vlaams woord en betekent ontdekken, of snuffelen. En dat is precies wat kinderen uit de groepen 5 t/m 8 tijdens de Roefeldag mogen doen! Met een klein groepje van zo’n 5 kinderen en een begeleider ga je samen op ontdekkingstocht in de grote-mensen-wereld. Een kijkje achter de schermen bij verschillende soorten bedrijven en beroepen. Wat doen die volwassenen nou de hele dag, als ze zeggen dat ze aan het werk zijn? Dat ga je deze middag ontdekken, want je mag bij 2 bedrijven kijken. En belangrijker nog: ook zelf aan de slag! Denk aan de fietsenmaker, de bakker, de staalfabriek of de fysiotherapeut. En nog meer veel meer leuke Holtense bedrijven die mee doen!

De Roefeldag gaat plaatsvinden op woensdag 19 april 2023!

Ik wil mee doen!

Dat kan! Van 1 t/m 17 februari kan je je hier inschrijven.

 

Het Roefelcomité gaat na 17 februari aan de slag met het maken van de groepjes en de indeling bij de bedrijven. Omdat er altijd heel veel kinderen meedoen (tegen de 200!) kunnen we helaas geen rekening houden met je voorkeur, maar leuk wordt het sowieso! Misschien ontdek je wel iets heel gaafs, waar je nooit van had gedacht dat je het leuk zou vinden!

 

Je ontvangt tegen eind maart een bevestigingsbrief van ons, waarin alle informatie staat. 

 

Op woensdag 19 april verzamelen we eerst om 14.45 uur op het Kulturhus in Holten. Je wordt daarna met je groepje om 15.00 uur bij het eerste bedrijf verwacht, en om 16.00 uur bij het tweede bedrijf. Daarna sluiten we weer af in het Kulturhus. 

 

We vragen een eigen bijdrage van € 1,- die je op de dag zelf mag betalen. 

Heb je vragen over de Roefeldag? Dan kunt je contact opnemen met het Roefelcomité via roefeldagholten@outlook.com.

 

Vanuit ViaVie Welzijn kan Patricia van Erven worden benaderd. Zij is bereikbaar via 06 21 96 27 31 of vanerven@viaviewelzijn.nl

Begeleiders

Om de Roefeldag tot een succes te maken, hebben we ook begeleiders nodig die met de groepjes mee gaan. We doen dus ook een oproep aan ouders, opa’s en oma’s, buren enzovoorts, om je op te geven als begeleider.

We proberen zoveel mogelijk op de fiets te gaan naar de bedrijven, maar soms kan het ook zijn dat we een auto nodig hebben. Dit is allemaal op te geven in het inschrijfformulier

Doe mee als bedrijf!

Het Roefelcomité gaat de bedrijven vanaf vrijdag 16 december weer benaderen voor de Roefeldag. Holtense bedrijven die graag hun medewerking willen verlenen, maar geen mail hebben gehad, kunnen zich ook aanmelden. 

Tips voor bedrijven

Leuk dat jullie als bedrijf (overwegen om) mee doen! Enkele tips vanuit het comité:

  • Bedenk dat het om kinderen gaat. Praat niet te veel, geen lange verhalen, uitleg en ellenlange rondleidingen. Dit voorkomt dat de aandacht verslapt en dat de kinderen zich gaan vervelen. Probeer in te leven in de belangstelling van kinderen.
  • Kinderen vinden het vooral heel leuk om te ervaren en te doen! Probeer dus een actief programma te bedenken.
  • Wees terughoudend met het weggeven van presentjes of consumpties. Wellicht worden andere roefelplaatsen daarmee in verlegenheid gebracht.
  • Maak van tevoren een draaiboekje. Hierin staat een volgorde en tijdsplanning van de activiteiten per bezoek. Een goede timing is belangrijk voor een goed verloop van de Roefeldag. Bij een tijdsoverschrijding komen andere groepen roefelende kinderen in de knel.

 

Neem gerust contact op met ons op als meedenken gewenst is. Onze gegevens zijn hiernaast te vinden. 

Het Roefelcomité v.l.n.r.: Wendy Daggert, Linda Wever, Patricia Heerspink, Ellen Wielaard, Ron van Keulen, Joyce Vastenhouw, Yvonne van der Drift en Truus Rensen. 

Contactgegevens voor bedrijven

Voor bedrijven is het Roefelcomité te bereiken via roefeldagbedrijven@outlook.com.

 

Vanuit ViaVie Welzijn kan Patricia van Erven worden benaderd. Zij is bereikbaar via 06 21 96 27 31 of vanerven@viaviewelzijn.nl