Zoeken

Opgroeien & ontwikkelen

Opgroeien en ontwikkelen gaat met vallen en opstaan. ViaVie Welzijn biedt diverse activiteiten en ondersteuning die bijdragen aan een gezonde ontwikkeling van kinderen en jongeren. Een paar voorbeelden:

Ontwikkeling van je kind

Voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar is er VVE Thuis. Dat is een tweeëneenhalf jaar durend gezinsgericht programma waarmee ouders thuis aan de slag gaan met de ontwikkelingsstimulering van hun kind. Speciaal voor kinderen met een indicatie voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Meer weten? Neem contact op met:

Suzan
Dereli

Begeleider VVE Thuis

Sanne
Peppels

Coördinator VVE Thuis
06 452 273 77

Elsbeth
Wessels

Begeleider VVE Thuis
06 412 603 40

Via Viep gastouderopvang

Via Viep is sinds 1 juli samen gaan werken met Kinderopvang Koos. Alles over gastouderopvang in Rijssen-Holten e.o. kan je bij hen opvragen.

Jeugd- en jongeren

Ons jeugd- en jongerenwerk staat voor je klaar. Met activiteiten, ondersteuning en een luisterend oor.

Taal- en huiswerkbegeleiding

Binnen het vluchtelingenwerk bieden wij taal- en huiswerkbegeleiding voor kinderen die nog wat moeite hebben op school.

Onderwijs en ondersteuning

Daarnaast ontwikkelt ViaVie Welzijn in het onderwijs tal van lesprogramma’s om kinderen en jongeren te begeleiden in hun ontwikkeling.

 

ViaVie Welzijn heeft diverse voorlichtingslessen om tieners en jongeren te begeleiden in hun ontwikkeling. Zo geven de jongerenwerkers lessen op het gebied van bijvoorbeeld groepsdruk en online gedrag (sociale media).

 

Ook maken de jongerenwerkers presentaties op maat en spelen zo in op actuele onderwerpen die in de klas aan de orde zijn. Dat doen zij zowel voor het basisonderwijs als voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Neem contact op met onze jongerenwerkers voor meer informatie.

Cultuuronderwijs

De cultuurcoach van ViaVie Welzijn heeft voor alle basisscholen in onze gemeente een cultuuraanbod gemaakt. Cultuur is een waardevolle aanvulling op de ontwikkeling van kinderen. 

Meer informatie

Benieuwd wat ViaVie Welzijn nog meer voor jou, je gezin of je school kan betekenen?