Zoeken

Ondersteuning voor iedereen

Soms heb je even wat extra ondersteuning nodig die niet in een groep past. Of je nu jong of oud bent, welke achtergrond je ook hebt: ook voor jou persoonlijk zijn we er.

Ondersteuning jeugd en jongeren

Via ons jeugd- en jongerenwerk ondersteunen onze jongerenwerkers de jeugd en jongeren in hun weg naar volwassenheid.

Advies & ondersteuning

Wil je graag meer bewegen, mensen ontmoeten, dingen leren of samen eten? Heb je hulp nodig, bijvoorbeeld met vervoer of bij je administratie? Zoek je extra ondersteuning om thuis te blijven wonen? We bieden verschillende diensten en activiteiten.

Thuisadministratie

Rekeningen, belastingpapieren… Het op orde houden van een administratie is niet voor iedereen weggelegd. Zeker in dit digitale tijdperk. Herkenbaar? Je bent echt de enige niet. Wacht niet langer en schakel ondersteuning in. Een vrijwilliger van ViaVie Welzijn helpt je jouw administratie op orde te krijgen en te houden.

Vluchtelingenwerk

Het zal je maar gebeuren. Je komt terecht in een vreemd land waar je niemand kent. Je spreekt de taal niet en hebt geen idee hoe je alles moet regelen in je nieuwe huis. Dan staat de Werkgroep Vluchtelingen voor je klaar. Enthousiaste vrijwilligers helpen je op weg. Zodat je je snel thuis voelt in Rijssen-Holten. Zo kun je gebruikmaken van een ‘integratiecoach’. Hij of zij ondersteunt je persoonlijk (dus een-op-een) in de eerste stappen in de Nederlandse samenleving en helpt je sociaal redzaam te worden. Van het vinden van een school voor je kinderen tot het invullen van formulieren, etc. Ook is er voor kinderen van vluchtelingen speciale huiswerkbegeleiding.

 

Vluchtelingen die naar Rijssen-Holten komen, worden via de gemeente automatisch aan ons gekoppeld. Ze hoeven zich niet aan te melden.

Buurtbemiddeling

Als je een probleem hebt met je buren, is dat heel vervelend. Een kleinigheidje kan zomaar uitgroeien tot een ruzie die jouw woonplezier bederft.

 

Buurtbemiddeling Rijssen-Holten geeft praktische hulp om ergernissen en conflicten met buren zelf op te lossen. Onze buurtbemiddelaars spelen niet voor rechter, vellen geen oordeel en geven ook geen adviezen. Zij begeleiden buren om (weer) met elkaar in gesprek te komen. En om samen zélf een oplossing te bedenken waar buren beide tevreden over zijn. Groot voordeel is dat het probleem dan ook echt uit de wereld is.