Zoeken

Vrijwilligerswerk & talentontwikkeling

Vrijwilligerswerk wordt vaak onderschat. Maar als vrijwilliger kun je echt iets betekenen voor andere mensen. Sterker nog, binnen ViaVie Welzijn kunnen we niet zonder onze 200 vrijwilligers! Want het voelt niet alleen goed om anderen te helpen, maar geeft je ook (nog meer) inzicht in je eigen talenten. En daar kun je iets mee! Het inzetten van ieders talenten, dat is waar ViaVie Welzijn voor staat. In al ons werk. Voor een samenleving waarin naar elkaar omkijken heel gewoon is!

Vacaturebank vrijwilligerswerk

Wil je zelf iets voor de samenleving betekenen? Bij ViaVie Welzijn? Of bij een sportvereniging of een andere (vrijwilligers)organisatie? Dan brengt Via Vorsa jullie graag bij elkaar. Check de vacaturebank, waar je een breed aanbod van vacatures voor vrijwilligerswerk vindt.

Taalpunt

Wist je dat meer dan 10% van de Nederlanders niet voldoende kan lezen en schrijven om goed mee te kunnen doen in de samenleving? In Rijssen-Holten gaat het om zo’n 3440 mensen. Dat zijn zowel geboren Nederlanders als mensen met Nederlands als tweede taal. (Geschoolde) vrijwilligers helpen deze mensen om de taal onder de knie te krijgen.

BuurtKlusKracht

BuurtKlusKracht is een onderdeel van BuurtKracht Rijssen-Holten, waarin we mensen bij elkaar brengen. Aan de ene kant zijn dat de (vrijwillige) medewerkers, aan de andere kant mensen die een klus hebben waar ze zelf niet uitkomen. Een praktisch voorbeeld van hoe samenwerken werkt!

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om deel te nemen aan het arbeidsproces. Toch wil je ook dan een zinvolle indeling van jouw dag. Mensen ontmoeten, je nuttig maken en ergens bij horen. Klinkt goed? Dan ben je welkom bij BuurtKlusKracht voor een vrijwillige werk- of leerervaringsplek. Ook als je in een re-integratietraject zit, kun je je aanmelden.

We maken, eventueel samen met de gemeente of een re-integratieconsulent afspraken over jouw inzet en de doelen voor een werk-/leertraject. Denk hierbij o.a. aan arbeidsritme, integreren in de samenleving, werkplezier (terugkrijgen), jouw rol als werknemer en het vergroten van sociale vaardigheden. Ook vrijwilligers zijn welkom bij BuurtKlusKracht. Neem gerust contact met ons op!

Vrijwilligerswerk bij ViaVie

Naast de inzet van onze professionele medewerkers, zijn vrijwilligers onmisbaar voor ons. En we hebben ze nodig bij vrijwel al onze activiteiten! Lees hier meer over vrijwilligerswerk bij ons.